Academy of Chinese Martial Arts
Kung Fu

Ιστορία

Το νύχι του αετού χρονολογικά τοποθετείται κατά το τέλος της νότιας δυναστείας των ‘Sung’. Την περίοδο εκείνη, η Κίνα κάτω από την ηγεμονία του βασιλιά Go Chung δέχτηκε την εισβολή της χρυσής στρατιάς των Μογγόλων. 
Επικεφαλής της αντίστασης των ‘Sung’ ήταν ένας  μεγαλοφυής στρατηγός με το όνομα Yeuh Fei (Ngok Fei στα Καντονέζικα). Εκπαιδεύοντας  τους στρατιώτες του με τις τεχνικές μάχης που διδάχθηκε στο 
μοναστήρι των Sil lum από τον μοναχό με το όνομα Jow Tong ο Ngok Fei σύντριψε τους  Μογγόλους εισβολείς. Έγινε γνωστό πως ο Ngo Fei και το στράτευμα του χωρίς καμία βοήθεια κατάφεραν να υπερασπισθούν τη μισή χώρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι τεχνικές μάχης του να αποκτήσουν μεγάλη φήμη σε ολόκληρη την Κίνα σαν οι ‘108 τεχνικές κλειδωμάτων’ ή ‘χέρι του αετού’. Μετά τον θάνατο του Ngok Fei το σύστημα βρήκε τον δρόμο του πίσω εκεί που γεννήθηκε στο μοναστήρι Siu Lum.

 

 

 


Στο μοναστήρι οι 108 τεχνικές μεταβιβάσθηκαν στις επόμενες γενεές στην ίδια μορφή που τις ανέπτυξε ο Ngok Fei. Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming (1368-1644) το σύστημα γνώρισε μια σημαντική αλλαγή. Οι 108 τεχνικές διδάχθηκαν σε έναν καλόγερο ονόματι Li Chuen μεγάλο δάσκαλο του Faan Tzi. Αυτός συνδύασε τις σπάνιες τεχνικές από το ‘νύχι του αετού’, του  στρατηγού Ngok (ying jow), που βασικάαπαρτίζονταν από τεχνικές χεριών με το δικό του σύστημα (Faan Tzi). Αυτή η μεταμόρφωση είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου συστήματος το οποίο περιελάμβανε τεχνικές γραπωμάτων, κλειδωμάτων, ανατροπών και πνιγμού, σε συνδυασμό με δυνατά λακτίσματα, σαρώματα ποδιών, μάχη εδάφους και ακροβατικά. Έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα πολύπλευρο,πλήρες και θανατηφόρο. Tο γνωστό σε όλους Ying Jow Pai Faan Tzi Moon η αλλιώς ‘βόρειο νύχι του αετού’.

Το επόμενο σημαντικό όνομα στην ιστορία του Eagle claw kung fu είναι ο Toa Gai από όπου αρχίζει η άμεση καταγωγή του συστήματος. Από τον Τοa Gai το σύστημα πέρασε στον Far Shing ο οποίος με τη σειρά του πέρασε το σύστημα στον Lau Shu Chun έναν  περίφημο δάσκαλο ιδιαίτερα γνωστό στην βόρεια Κίνα για τις ικανότητες του στο κοντάρι .Ο Lau Shu Chun δίδαξε τον ανιψιό του Lau Shing Yao ο οποίος δίδαξε τον τρίτο υιό του Lau Kai Man και τον υιό της αδερφής του Chan Tzi Ching. Στην σύγχρονη ιστορία το σύστημα πέρασε στους Lau Fat Man (μαθητής του Lau Kai Man που δίδασκε στη σχολή Fat Shen της Ching Wu Association, πέθανε στις 17 Μαρτίου 1964) και Ng Wai Nung (μαθητής των Chan Tzi Ching και Lau Fat Man, ξεκίνησε να διδάσκεται το σύστημα στο Hong Kong το 1924 και πέθανε σε ηλικία 97 ετών το 1991) και ο οποίος με τη σειρά του πέρασε το σύστημα στον  Shum Leung τον πνευματικό του υιό. (1934 έως και σήμερα).